Saluutschoten

"Is Edinburgh Castle het bezoeken waard?" Dat is de vraag die ik veruit het vaakst gesteld krijg. En het antwoord daarop luidt doorgaans "Misschien, hangt ervan af." Daarom is het fijn dat ik af en toe volmondig Ja kan zeggen.

Laat ik er duidelijk over zijn: Edinburgh Castle is zeer indrukwekkend,...

Read More...

Mary, Queen of Scots

Mary, Queen of Scots is misschien wel de meest bekende figuur uit de Schotse geschiedenis. Een vrouw die ondanks haar hoge afkomst en belangrijke positie vaak de speelbal was van personen die heimelijk hun eigen status wilden verbeteren.

...

Read More...

Craigmillar Castle

We hebben het in Edinburgh vaak over "het kasteel", alsof er maar één is. Als je een beetje verder kijkt, kom je er al snel achter dat er nog twaalf andere te vinden zijn, van verschillende aard en leeftijd. Mijn favoriete kasteel in Edinburgh is echter Craigmillar Castle. Het voelt als een traditioneel kasteel, met hoge, dikke muren en het heeft een fascinerende geschiedenis.

...

Read More...

Blackford Hill

Als je na een paar dagen in de stad toe bent aan wat groen, hoef je in Edinburgh nooit ver te gaan. Arthur's Seat en Calton Hill liggen zeer centraal en net buiten het centrum ligt de botanische tuin en Inverleith Park. Zoek je echter natuurschoon, variatie en rust, dan moet je een klein beetje zuidwaarts, naar Blackford Hill....

Read More...

Stadsmuren

Edinburgh was een belangrijke stad, zowel politiek, commercieel, als militair. Sinds 1437 is het de hoofdstad van Schotland en als 'Royal Burgh' had het een regionaal monopolie op internationale handel. Voor een vijandig leger dat door de Borders aanvalt, is het de eerste stad die het tegenkomt. Dus waar zijn de stadsmuren?...

Read More...