Wie zijn Wij?

Over Netherburgh Tours

Het idee voor Netherburgh Tours is gegroeid uit eigen ervaringen als gids hier in Edinburgh. Schotland krijgt heel veel Nederlandse bezoekers, maar je kunt bijna nergens informatie in het Nederlands krijgen. Nederlanders hebben hier de reputatie perfect Engels te spreken. Dat is vleiend, maar het geldt natuurlijk niet voor iedereen. Bovendien is een Schots accent best lastig te volgen als je dat niet gewend bent.

Daarom dus: Netherburgh Tours. Rondleidingen in het Nederlands door een Nederlandse gids. Met het ene been in Schotland en het andere in Nederland wijzen we je op verrassende verschillen en overeenkomsten tussen onze culturen, terwijl we aan de hand van de vele oude gebouwen en gedenktekens de geschiedenis van de stad uit de doeken doen.

Onze rondleidingen zijn altijd privé, dus geen massale groepen. Zodoende heb je alle tijd om naar meer achtergronden te vragen, uitgebreid foto's te maken, kort van de route af te wijken, of een extra pauze in te lasten, gewoon wanneer het jou uitkomt.

image

Over mijzelf

Mijn naam is Ernest en ik woonde in de periode 2012-2019 in Edinburgh; momenteel verdeel ik mijn tijd tussen Edinburgh en Nederland. Van huis uit ben ik wetenschapper, maar inmiddels ben ik al zo'n acht jaar werkzaam als gids; eerst in Londen, daarna in Edinburgh. Op die manier heb ik al veel gasten over deze prachtige stad mogen vertellen, aanvankelijk in het Engels, maar nu dus ook in het Nederlands.

Ik heb een brede interesse, maar ik leg de nadruk liefst op sociale geschiedenis. Wat dat betreft is Edinburgh ideaal: het heeft een kasteel aan één uiteinde en een paleis aan het andere, maar daartussenin wonen de gewone mensen van alle rangen en standen. Hun verhalen zijn onze verhalen en ik hoop ze ook met jullie te mogen delen.

image